Kup składki i zezwolenia okresowe 1, 3 i 7 dniowe

Sprzedaż składek

Sprzedaż składek i zezwoleń wędkarskich
w Kołach PZW w Domu Wędkarza w Bydgoszczy
od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 - 15:00

Kalendarz wydarzeń

Studia podyplomowe

Komunikat Międzynarodowych Mistrzostw Polski w wędkarstwie morskim z dryfujących łodzi na przynęty sztuczne, pod patronatem Burmistrza Darłowa o Puchar Firmy DRAGON – 9 -12 maj 2019 r.

 

 

KOMUNIKAT nr 1

Międzynarodowych Mistrzostw Polski w wędkarstwie morskim z dryfujących łodzi na przynęty sztuczne pod patronatem Burmistrza Darłowa o Puchar Firmy DRAGON

 

Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Bydgoszczy, na zlecenie Zarządu Głównego PZW organizuje w dniach  9 – 12.05.2019 r. Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w wędkarstwie morskim z dryfujących łodzi na przynęty sztuczne.

 

Zawody zostaną rozegrane w klasyfikacji indywidualnej i drużynowej, zgodnie z „Zasadami Organizacji Sportu Wędkarskiego cz. II. 6 . Mistrzostwa Polski rozegrane zostaną jako Międzynarodowe Mistrzostwa Polski. Zwycięzca otrzyma tytuł Międzynarodowego Mistrza Polski, a tytuł Mistrza Polski otrzymuje pierwszy ze sklasyfikowanych zawodników, który posiada obywatelstwo polskie i jest członkiem PZW. 

 

I. Udział w zawodach.

Prawo startu wg poniższej kolejności do wyczerpania ustalonej liczby miejsc (max 128 zawodników) w Międzynarodowych Mistrzostwach Polski mają: 

- aktualny indywidualny i drużynowy Mistrz Polski.

- po dwie 3 osobowe drużyny, zgłoszone przez Okręgi lub Kluby PZW.

- zawodnicy sklasyfikowani w  klasyfikacji GPP za 2018 r. na miejscach 1-50, mają  prawo stworzyć kolejną drużynę okręgu lub klubu, jeżeli wszyscy jej członkowie wypełnią powyższy warunek, w innym przypadku mogą startować tylko w klasyfikacji indywidualnej.

- pozostali zawodnicy sklasyfikowani w GPP za rok ubiegły.

-  pozostali zawodnicy zgłoszeni przez okręgi lub kluby PZW.

-  zaproszone drużyny zagraniczne.

Wszyscy zawodnicy muszą posiadać dokument tożsamości, legitymację członkowską PZW z opłaconą składką członkowską, licencję sportowca, aktualne badania lekarskie.

Opłata startowa w mistrzostwach wynosi 680 zł. od jednego zawodnika i obejmuje koszty: trzydniowego wyjścia kutrami w morze, upominków okolicznościowych, diet sędziowskich, obsługi biura zawodów oraz pozostałych kosztów organizacyjnych. 

 

 

Zakwaterowanie i wyżywienie uczestnicy załatwiają we własnym zakresie. Biuro zawodów będzie się mieściło w OW Korsarz w Darłówku Wschodnim ul J. Conrada 6

Zgłoszenia uczestnictwa wraz z wpłatą należy przesłać do dnia 15.04.2019 r. na adres Okręg PZW w Bydgoszczy ul. Toruńska 57 a 85-023 Bydgoszcz, lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. nr konta BS Bydgoszcz 96 8142 0007 0000 5933 2000 0004.

 

Karty zgłoszenia zawodników można też pobrać na stronie:

http://www.pzw.org.pl/gpximp/cms/24127/karty_zgloszen_na_zawody

 

 

II. Główna Komisja Sędziowska:

Sędzia Główny - Józef Janowski

Zastępca - Józef Mazurkiewicz

Sekretarz - Waldemar Wiśniewski

Sektorowi - Wiesław Czerepowicki, Wiesław Górecki, Rafał Kolada, Arkadiusz Nicpoń, Paweł Sarnowski, Arkadiusz Strzyżewski, Jerzy Szumski.

 

III. Informacje dodatkowe.

Organizator zabezpieczył 8 kutrów:

- m/s Alisia, Henryk Sz, Sparky, Darłowiak, Blanka M, Pilot, Shanon, Złota Rybka.

 

Komunikat nr 2 ze szczegółowym programem Mistrzostw zostanie przesłany do zgłoszonych Okręgów i Klubów PZW po 15.04.2019 r.

 

 Okręgowy Kapitanat Sportowy przy Zarządzie Okręgu PZW w Bydgoszczy

 

© 2015 OPZW Bydgoszcz
Ciasteczka
INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES


Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników.

Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.